Основна школа 'Вук Караџић' Пожаревац

Фотогалерија Преузимања
 
Правила понашања са грипом

Да би смо спречили појаву и ширење вируса новог грипа, подсећамо вас на нека правила понашања и позивамо вас да их се доследно придржавате јер је то у интересу вашем, ваше породице и вашег окружења.

Детаљније...
 
Пројекат "Дечја права, моја права"

       3.12.2009 године одржано је предавање невладине организације "Сиротан" о Конвенцији и дечијим правима под мотом "Дечија права моја права". Предавање су припремили др Бошко Тадић и Катарина Макитан. Предавању су присуствовали ученици виших разреда, одељенске старешине, стручни сарадници школе и родитељи.
       После предавања ученицима је организована радионица.  Они су на пет задатих тема одговорили литерарним и ликовним радовима. Ученици су се определели за две теме:
       1. По чему ћу памтити детињство када отворим кофер живота
       2. Сви смо ми различити али и једнаки јунаци једне луцкасте школске приче. 

       Награђени ученици су:
       1. Наталија Лукић - литерарни рад
       2. Срђан Аврамовић - ликовни рад
       3. Марко Гркуловић - ликовни рад 

 

Детаљније...
 
Пројекат "Дечја права, моја права"

        У четвртак 03.12.2009 године у 13 часова у нашој школи реализоваће се пројекат "Дечја права, моја права"  у сарадњи са невладином организацијом за бригу о социјално незбринутим лицима "СИРОТАН". У реализацији овог пројекта учествоваће ученици VI, VII и VIII разреда њихови родитељи, разредне старешине и стручни сарадници.

 
Посета просветних саветника

       Нашу школу су 8.12.2009 године  посетили просветни саветници ради обиласка часова и праћења наставе. Настави од првог до четвртог разреда присуствовали су саветници Радиша Ђорђевић  првом и трећем разреду у Брежану и Драшко Грујић првом и четвртом разреду у Забели. Наставу српског језика пратио је саветник Велиша Јоксимовић код наставнице Драгане Микшић. 14.12.2009 наставу историје посетиће просветни саветник Синиша Огњановић код наставнице Данијеле Јанчић.
 
Обавештење

Одлуком Министра просвете Републике Србије ПРОДУЖАВА СЕ ЈЕСЕЊИ РАСПУСТ до петка 13. новембра 2009. године. Први наставни дан после распуста  је понедељак 16. новембар 2009. године.

 Распоред смена:
 - пре подне градска смена
 - после подне путничка смена 

 
Свечана академија 5.11.2009

1887-2009Поводом сто двадесет друге годишњице наше школе одржана је свечана академија којој су присуствовали представници општине и многобројни пријатељи наше школе. Директор школе Радивоје Јаковљевић уручио је пригодне поклоне најуспешнијим ученицима и наставницима. Делић атмосфере можете видети у нашој фотогалерији.

Детаљније...
 
Изложба слика поводом дана школе

Изложба слика

Поводом дана школе 5.11.2009 године у великом холу наше школе одржана је изложба посвећена Вуку Караџићу. Бројни посетиоци могли су да виде радове наших ученика од I до IV разреда. Изложене радове можете погледати у нашој фотогалерији.

 
Дан школе 05.11.2009
 
У четвратак 05.11.2009 године прослављамо Дан школе. Манифестација почиње изложбом слика о Вуку Караџићу у холу школе у 11 и 30. Свечана академија почиње у 12 часова у сали школе. Ученици који су  у протеклој школској години били успешни на такмичењима из свих наставних области биће награђени, а такође и њихови наставници. Сви заинтересовани родитељи могу присуствовати академији за коју је спремљен и пригодан културно уметнички програм.
 
Програм:
Химна о Вуку - Велики хор
Рецитал о Вуку - виши разреди
У славу Вука- Мали хор
Песма о Вуку - Марина Папић
Турски марш - Оркестар
Жалосна ткаља Јања - Андријана Давидовић
Етно ритмика - нижи разреди
Народне питалице, пословице, загонетке
Зона Замфирова - нижи разреди
Расти мој зелени боре - народна песма дует
Стара Шумадија - фолклор 
 
У сусрет школској слави - Светом Сави
проф. Владимир ШукљевићПредавање проф. Владимира Шукљевића, професора Пожаревачке гимназије у пензији, одржано је данас 4. новембра у оквиру обележавања Дана школе. Професор је говорио о Светом Сави и времену у коме је велики светитељ живео као и о значају дела Светог Саве за историју Србије и Српске православне цркве. Предавању су присуствовали ученици и наставници школе, од којих су неки и сами били ученици професора Шукљевића. 
Детаљније...
 
Продужен распуст за ученике основних и средњих школа

 Министар просвете Републике Србије, проф. др Жарко Обрадовић, је у договору са епидемиолозима у вези са појавом грипа изазваног вирусом А Х1Н1, а на захтев школа, донео одлуку о промени школског календара за школску 2009/2010. годину .

Јесењи распуст се продужава за два дана, тако да ученици неће ићи у школу од четвртка 05. новембра до уторка 10. новембра 2009. године. Први наставни дан после јесењег распуста је среда 11. новембар 2009. године.

 
Успавана лепотица
Успавана лепотица3. новембра 2009. у Дому културе у Пожаревцу, ђаци наше школе који похађају драмску секцију коју води наставница српског језика Драгана Стевић извели су представу "Успавана лепотица". Представу је посетио велики број родитеља, заинтересованих грађана и ђака. Одличан сценски наступ изазвао је бројне овације и аплаузе публике. У опширнијем тексту можете сазнати који ђаци су учествовали у реализацији представе и позивамо вас да погледате фотографије са представе у нашој фотогалерији на странама 1 и 2 или у нашем ФБ албуму.
Детаљније...
 
Књижевно вече
Књижевно вече2. новембра 2009. у холу централне школе "Вук Караџић" у Пожаревцу одржано је књижевно вече са почетком у 19:30 часова. На књижевној вечери учествовали су ђаци, чланови литерарне секције, рецитаторске секције, њихови наставници, родитељи ђака и књижевник Славиша Радовановић. Фотографије са књижевне вечери можете погледати у нашог фотогалерији на странама 1 , 2 и 3 , а током сутрашњег дана написаћемо детаљни извештај са овог догађаја.
 
Посета Ватрогасном дому

        23.10.2009 године ученици четвртог разреда обишли су Ватрогасни дом како би обрађене наставне јединице "О материјалима" из предмета Природа и друштво, у потпуности биле усвојене на очигледним средствима. У учионици ватрoгасног дома слушали су и гледали предавање и презентацију о изазивању пожара, о понашању за време пожара као и о поступцима за гашење. Ватрогасци су демонстрирали материјале - одела као и средства. На часу ликовне културе илустровали су свој доживљај као би радови били изложени у дому. Дружење је завршено ваљањем у противпожарној пени и малим послужењем. Захваљујемо се гостољубивости командира Зорана Јовића и осталих ватрогасаца који су допринели да деца на интересантан начин усвоје постављене задатке. 

 
Предавање о трговини људима и о наркоманији
 
          Трговина људима и наркоманија су два велика зла савременог света и реалне опасности којима смо изложени. Овим опасностима су посебно изложена деца и млади људи. Моћно оружје у борби против ових опасности су информисаност и знање. Уважавајући такву реалност у нашој школи је поводом Европског дана борбе против трговине људима, у сарадњи са Пожеревачким СУП-ом, организовано предавање о трговини људским бићима као обликом модерног ропства и о злоупотреби психоактивних супстанци. Ово је тешка и непријатна тема али јесте део савремене реалности па је добро да млади људи о томе што више  сазнају. Нажалост, због недостатка простора у школи, овом предавању нису могли да присуствују сви наши ђаци. Предавању је присуствовало око 30 ученика седмог и осмог разреда, из сваког одељења по неколико. То су углавном били чланову Ученичког парламента и чланови Школског тима за вршњачку медијацију. Надамо се да ће они својим вршњацима пренети своје утиске и све оно што су на предавању чули.
 
Дан здраве хране

          Завод за јавно здравље Пожаревац под покровитељством Републике Србије поводом кампање која се односи на октобар, месец правилне исхране, организовао је у основним школама изложбу здраве хране. 16. октобар је Светски дан здраве хране па је тим поводом у нашој школи припремљен пригодан програм и изложба Здраве хране. Ученици су слушали предавање о храни коју треба да конзумирају, а изложбу су припремили ученици нижих разреда и наставници биологије са својим представницима. После програма ученици су дегустирали припремељену храну. 

20.jpg

Слике са манифестације ЗДРАВЕ ХРАНЕ можете погледати у нашој фотогалерији

 
<< Почетак < Претходна 31 32 33 34 35 36 37 38 Следећа > Крај >>

Резултати 526 - 540 of 568

Пријављивање


Заборавили сте лозинку?

Календар 2018-2019

Календар образовно васпитног рада основне школе за школску 2016/2017. годину

Календар образовно васпитног рада основне школе за школску 2018/2019. годину

Школски часопис

Преузмите најновији 13. број нашег школског часописа - Вукова ризница -  2022)

Преузмите најновији број нашег школског часописа 2022

Oпшти акти школе


Водич за основце


Занимања има много и сигурно је да су нека од њих баш за тебе. Одабери право занимање!

Канал вести

Статистика

mod_vvisit_counterДанас125
mod_vvisit_counterЈуче174
mod_vvisit_counterОве недеље780
mod_vvisit_counterОвог месеца5432
mod_vvisit_counterУкупно882848

Локација

Пронађите нашу школу у програму Google Earth

Пронађите нашу школу у програму Google Earth

Тренутно је 2 гостију на вези

Школски информатор

ИНФОРМАТОР

Информатор о раду школе!

Правила понашања


Правила понашања за ученике и родитеље у
ОШ "Вук Караџић"

Психолошка ризница

Психолошка ризница

Психолошка ризница

Школски филм

125 година школе

ОШ "Вук Караџић" 1887-2012

Професионална оријентација


Информације за ученике и родитеље о професионалној оријентацији.

Министарство просвете и образовања

Званична презентација Града Пожаревца