Основна школа 'Вук Караџић' Пожаревац

Фотогалерија Преузимања
 
Насловна
Професионална оријентација
Шта родитељи треба да знају о ПО Е-пошта

Шта родитељи треба да знају о ПО
   Пред сваким младим човеком стоји важна  животна одлука: избор будућег занимања. Истраживања код нас и у свету говоре да неприпремљеност,  прерано или пребрзо донешена одлука,  доводи до крупних грешака у избору,  што често оставља штетне последице на личност (нпр.  неуспех  у  току студија може значајно да утиче на самопоуздање).

Детаљније...
 
Професионална оријентација Е-пошта
       Програм ''Професионална оријентација'', који је за ученике изузетно занимљив и користан, састоји се од низа радионица где ученици на пријемчив, конструктиван и активан начин откривају своје способности, потенцијале, вредности и компетенције; долазе до драгиоцених информација важних за избор занимања; стичу знања о занимањима и реално се суочавају са њима; добијају информације о могућностима запошљавања и сл.
       На крају ове обуке деца ће бити оспособљена да промишљено, ваљано и реално одлуче о избору школе и занимања, да планирају своју професионалну каријеру и укључе се у свет занимања. Поред осталиx  овај пројекат подржавају и Министарство просвете Републике Србије и Министарство за омладину и спорт.
 
Професионална оријентација на прелазу у средњу школу Е-пошта
         У радној, али опуштеној и пријатној атмосфери завршен је тродневни семинар у оквиру пројекта "Професионална оријентација на прелазу у средњу школу". Овом базичном обуком за 10 школа са територије школске управе Пожаревац отпочео је пројекат професионалне оријентације. Предвиђено је да у наредном периоду све основне школе прођу ову обуку. Тридесет присутних учесника уз помоћ два тренера; Слободана Јовановића и Татјане Рајић , кренуло је у веома захтеван подухват упознавања са професионалном оријентацијом, са задацима, очекивањима и одговорностима које овај пројекат носи са собом. У 3 дана одрађено је мноштво радионица а све према детаљно утврђеном плану, који су сви учесници добили у штампаном материјалу, како би у наредном периоду кренули са имплементацијом пројекта у својим школама. Семинар су веома успешно и активно похађали и наставници из наше школе: Нина Ђуровић, Маја Милошевић и школски педагог Марија Стојковић.
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 Следећа > Крај >>

Резултати 10 - 12 of 12