Основна школа 'Вук Караџић' Пожаревац

Фотогалерија Преузимања
 
Насловна
Наша школа остаје лидер у области ПO Е-пошта
         У току прошле школске године наша школа је започела имплементацију програма професионалне оријентације по моделу Немачке организације ГИЗ . Овај програм је показао вредне резултате и више земаља широм Европе а од прошле године је и код нас акредитован као један од обавезних програма стручног усавршавања запослених у основношколском образовању, под називом ’’Професионална оријентација на преласку у средњу школу’’.

           У нашој школи је овај програм наишао на изузетан пријем како код ученик тако и код наставника а наш Школски тима за професионалну оријентацију показао је веома добре резултате па је школа ’’Вук Караџић’’ Пожаревац добила статус менторске школе.

          Пред почетак ове школске године у нашој школи је одржана обука за имплементацију овог модела професионалне оријентације којом је обхваћено нових 12 школа са територије Браничевског округа. Њихови школски тимови су на тродневном семинару оспособљени да овај програм имплементирају у својим срединама. Тиме је проширен списак школа које улазе у реализацију, а по плану Министарства просвете до краја 2013. године професионална оријентације ће ући у све основне школе у Србији.

           Овај семинар је за нашу школу било ново искуство које је укључивало интензивну сарадњу са Немачком организацијом ГИЗ, како у фази припреме семинара тако и у самој реализацији и координацији активности након сминара. Истовремено, за школу је ово било својеврсно признање за резултате које смо као школа постигли у области професионалне оријентације наших ученика.