Основна школа 'Вук Караџић' Пожаревац

Фотогалерија Преузимања
 
Насловна
Интервју са директором школе Е-пошта

 

Радивоје ЈаковљевићУспех петака Стефана Ђорђевића и Наталије Перић на државној мајској смотри “Шта знаш о саобраћају” био је повод да редакција недељног локалног часописа "Реч Народа" обави интервју са директором школе - Радивојем Јаковљевићем:

"Резултати на крају ове школске године су много бољи него на крају прошле што поред осталог показује и успех наших учесника на Републичким и другим такмичењима на највишем нивоу. Могу да похвалим ученике, наставнике, радило се предано и према томе резултати нису изостали. Поред резултата које смо постигли на Републичким такмичењима можемо рећи да смо задовољни постигнутим и у другим областима ваннаставних активности. На пример, били смо најуспешнији на кросу РТС-а где смо екипно заузели прво место, добили пехар, затим, био је изванредан наш јавни наступ којим смо се представили на Фестивалу младих , велики број тачака из нашег програма ушао је у завршну фестивалску приредбу. Сматрам да смо доста радили али мислим да морамо још више и трудићемо се да наредне школске године резултати буду још бољи.

Што се тиче овог поновљеног успеха у области “Шта знаш о саобраћају”, били смо домаћини и општинског и окружног такмичења, Министарство просвете нас је одабрало за то знајући да наша школа у тој области традиционално постиже изванредне резултате. У сарадњи са Ауто мото друштвом „Победа“ које је у саставу Ауто мото савеза и Полицијском управом Пожаревца организовали смо Општинско и Окружно такмичење, конкуренција је ове године, за разлику од прошле била много већа, јача. Ипак, и у таквој конкуренцији смо победили у генаралном пласману, наши ученици су потом квалитетно знање показали и на Републичком такмичењу, а у септембру нас очекује Европско првенство у Словенији. Надам се да ћемо и тамо тријумфовати односно да ће наши такмичари искоритити и ту прилику да своју школу, град и Србију представе на најбољи могући начин. Захвалио бих се локалној самоуправи која подржава овакав нацин рада и новчаним наградама мотивише овакву децу на још веци рад и резултате. Мислим да ће наш град то чинити и убудуће" нада се директор Јаковљевић.

Прво место - ОШ Вук Караџић
 


Ако је судити по броју ученика, ОШ “Вук Караџић” је са својим издвојеним одељењима највећа школа у граду.

"Нашој школи припада и шест подручних одељења: осморазредна школа у Забели, четвороразредне у Дубравици, Батовцу, Живици, Брежану и Драговцу. Имамо
укупно 1160 уценика, а ове године школу завршава 137 ђака осмог разреда. Једном нашом анкетом дошли смо до сазнања да ће највећи број ученика наставити даље школовање, само пар ученика чији су родитељи у иностранству, припрема се да тамо оде, то су углавном деца из сеоских насеља. Као школа доста смо учинили да помогнемо свршеним основцима лакши упис у средње школе, организаовали смо два пробна тестирања , симулирали смо праве тестове из српског и математике што је послужило родитељима и ученицима да се у свему овоме пронађу, да лакше изаберу своје животно занимање. Како ствари стоје, највећи број ученика полагаће квалификационе испите, а то значи да се припремају за четворогодишње школе, за образовне профиле у тим школама. Иначе, што се тиче уписа уценика у први разред то још траје, до сада смо уписали квоту од три одељења, очекујемо да ћемо до краја јуна уписати још једно одељење тако да ћемо имати укупно четири одељења првака. Забрињава чињеница да је на нивоу града број деце која полазе у први разред основне школе ове године мањи у односу на прошлу годину. Што се тиче сеоских насеља ту смо већ извршили упис јер је био такав распоред медицинске службе која је прво обављала преглед деце са села па после из града."За успешне резултате у настави, али и ваннаставним активностима које ова школа несумњиво има, поред вредних ђака и наставника потребна су и савремена,
квалитетна наставна средства. У којој мери се настава овде одвија по савременим методама, питање је на које директор одговара:


"Настава је 98 посто стручно заступљена, имамо два апсолвента, трудимо се да имамо кадрове који ће у сваком тренутно достојно презентовати школу.
Компјутеризација је закорацила и у наше учионице, поставили смо и сајт тако да сви заинтересовани могу да се упознају са новинама у нашој школи.
Уређење учионица и опремање кабинета биће и даље наше опредељење. Добро смо средили информатички кабинет, ове године планирамо да набавимо још десетину рачунара и дамо их на коришћење ученицима од првог до четвртог разреда јер смо као изборни увели предмет “Од играчке до рачунара” тако да нам је за то потребна рачунарска техника. Што се тиче инвестиционих радова током ове школске године, поменућу реконструкцију електро мреже у насељима Живица и Дубравица, оправку комплетне електро мреже у тим школама. У централној школи заменићемо део столарије првенствено у најстаријем делу школе где се налазе најнижи разреди и где је столарија најстарија"
, каже директор Радивоје Јаковљевић.

 

С.Е. Реч Народа
 

Пријављивање


Заборавили сте лозинку?

Календар 2018-2019

Календар образовно васпитног рада основне школе за школску 2016/2017. годину

Календар образовно васпитног рада основне школе за школску 2018/2019. годину

Школски часопис

Преузмите најновији 13. број нашег школског часописа - Вукова ризница -  2022)

Преузмите најновији број нашег школског часописа 2022

Oпшти акти школе


Водич за основце


Занимања има много и сигурно је да су нека од њих баш за тебе. Одабери право занимање!

Канал вести

Статистика

mod_vvisit_counterДанас105
mod_vvisit_counterЈуче174
mod_vvisit_counterОве недеље760
mod_vvisit_counterОвог месеца5412
mod_vvisit_counterУкупно882828

Локација

Пронађите нашу школу у програму Google Earth

Пронађите нашу школу у програму Google Earth

Школски информатор

ИНФОРМАТОР

Информатор о раду школе!

Правила понашања


Правила понашања за ученике и родитеље у
ОШ "Вук Караџић"

Психолошка ризница

Психолошка ризница

Психолошка ризница

Школски филм

125 година школе

ОШ "Вук Караџић" 1887-2012

Професионална оријентација


Информације за ученике и родитеље о професионалној оријентацији.

Министарство просвете и образовања

Званична презентација Града Пожаревца