Основна школа 'Вук Караџић' Пожаревац

Фотогалерија Преузимања
 
Насловна arrow Промоције arrow Превоз робе комбијем
Е-пошта
Данас у градском транспорту и брзом снабдевању у међуградском транспорту роба комби превоз је незамењив. Брз и ефикасан, без проблема са забраном теретног саобраћаја може се завући и свугде лако и брзо стићи.  Дозвола Б категорије задовољава потребе комби превоза, а постоје и комбији разних носивости. Данас у градском транспорту и брзом снабдевању у међуградском транспорту роба комби превоз је незамењив. Брз и ефикасан, без проблема са забраном теретног саобраћаја може се завући и свугде лако и брзо стићи.  Дозвола Б категорије задовољава потребе комби превоза, а постоје и комбији разних носивости.

Комби превоз служи за све врте превоза робе. Има ту предност јер му је унутрашњост зажтићена, често је обложена и заштићена тако да терет неће бити оштећен. Лако се пакује роба у њега, јер је стабилна унутрашњост за разлику од камиона. Много је лакше товарити робу у комби него у комион, који је виши од комбија, ту си врата са стране, има више предности код утовара. Зато је и комби превоз све популарнији у већим градовма за достављање робе јер нема забрану кретања кроз центар града, може да уђе уз посебну дозволу и у пешачку зону.

Такође врло је погодан и за међуградски превоз јер је бржи од камионског превоза , боље се креће у лошијим условима на путу. Комби превоз, као превоз је незамислив у транспорту свих врста робе, коју треба брзо доставити на места са проблемима са паркингом. Велики град, гужва у саобраћају и за путнички аутомобил. Како изгледа путовање комбијем односно комби превоз у Београду. Транспорт робе у  Београду се не би могао ни замислити без комби превоза.

Превоз робе из једног места у друго, са једног краја града на други најлакше је избеси комбијем. Брзина и лако пробијање кроз саобраћајне гужве, лакша могућност паркирања, и без зебране за теретна возила комби превоз у Београду је незамењив. Највише се користи за селидбе баш из горе наведених разлока и лакоће паркирања у односу на камион. Највише комби превоз користе трговачки ланци, који на тај начин достављају робу по целој територији Србије. Превоз робе се сада обавља на ноге малим трговинама, борба за купце диктира неке нове трендове.