Основна школа 'Вук Караџић' Пожаревац

Фотогалерија Преузимања
 
ВУКОВИ ДАНИ
Поводом предстојећег Дана школе, наши ученици и наставници су приредили богат културни и спортски програм.
🌿Вечерас је у просторијама наше школе одржано КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ, где се могло уживати у изражајном говорењу стихова, музичким темама, представљању часописа...
🌿Драги гост вечери била је Славица Вучинић, библиотекар на дечјем одељењу Градске библиотеке, која нам је говорила о важности развијања читалачких навика.
✨Овом приликом су додељене и награде ученицима који су на ликовном и литерарном конкурсу поводом Дана школе освојили прва три места:
🌿Млађи разреди
🎨Ликовни конкурс
1. Јана Додић
2. Неда Јанковић
3. Лазар Ракочевић
📜Литерарни конкурс
1. Ђурђа Миливојевић
2. Лазар Николић
3. Теодора Мартиновић
🌿Старији разреди
🎨Ликовни конкурс
1. Тијана Јоцић
2. Емилија Шућуровић
3. Нина Стефановић
📜Литерарни конкурс
1. Јована Бели
2. Јована Начић
3. Димитрије Јовановић
Честитамо свим добитницима награда и захваљујемо свим учесницима вечерашњег програма! Браво Вуковци! ❤️🐺

 
Школски часопис

Изашао је нови број часописа "Вукова ризница". У њему можете погледати занимљиве ликовне и литерарне радове, успех наших ученика на такмичењима и још много занимљивих текстова и радова.

 

Школски часопис

 
Информатор 2022-2023

ШКОЛСКА ГОДИНА 2022-2023

РИТАМ И ДИНАМИКА РАДА ШКОЛЕ 
Распоред 2022-2023
Распоред писмених провера и контролних вежби за 1. полугодиште школске 2022-2023. 
Распоред часова осталих облика образовно васпитног рада 2022-2023. 
Дан отворених врата 2022-2023

 
ОБАВЕШТЕЊЕ-УПИС ПРВАКА

Поштовани родитељи,

 

Основна школа „Вук Караџић“ Пожаревац од 1.априла до 31.маја 2022. године врши упис ученика у први разред за школску 2022/2023.годину.

 

У први разред се уписују деца рођена од 1.03. 2015. године  до 29.02.2016. године. 

 

За превремени упис у школу могу се пријавити и деца рођена од 01.03. до 01.09.2016.године.

 

Пријава и заказивање термина за упис и тестирање детета

 

Да бисте извршили пријаву детета потребно је да имате следеће податке: име и презиме детета, јединствени матични број родитеља и будућег првака и контакт број мобилног телефона родитеља.

 

Пријављивање деце за упис у први разред можете извршити:

 

  1. преко портала https://euprava.gov.rs/ или

  2. контактирањем школе лично или на број телефона 012523375 

 

Потребна документација

 

Родитељи приликом уписа детета у школу доносе само потврду о обављеном лекарском прегледу.

 

 

Бесплатни уџбеници за ученике првог разреда 

 

Ученици који припадају једној од наведених категорија остварују право на бесплатне уџбенике:

  1. Примаоци социјалне новчане помоћи (уколико остварујете ово право потребно је донети Решење центра за социјални рад-оверено за текућу годину);

  2. Треће и свако наредно дете у породици, уколико су старији брат или сестра на редовном школовању (уколико остварујете ово право потребно је приложити Потврду/е о редовном школовању за свако старије дете);

  3. Ученици који су образују по ИОП-у (инклузивни приступ)

 
Екологија
Ученици 8/1 и 8/3, су данас да наставницима биологије били на Чачалици на радној акцији садње ружа. Организација је спроведена у сарадњи са Еколошким друштвом "Пријатељи Чачалице".
 
Колико је значајано очување животне средине?
Репортажу о нашим ученицима који су остварили запажене резултате из области очувања животне средине можете погледати на сајту "Boom93" .
 
ЕКО камп "Вршачки брег 2021"
Ученице наше школе, Јована Начић, Милица Стоичић и Јелена Костић, учествовале су на Међународном Горанском ЕКО кампу"Вршачки брег 2021". године од 18.08- 25.08.2021. године, заједно са ментором, наставницом биологије, Биљаном Дамњановић. Ученице су стекле нова знања из области ботанике кроз непосредан теренски и хербарски рад, научиле да препознају и детерминишу велики број врста четинара, лишћара, лековитог и ароматичног биља као и њихова лековита ствојства и начин употребе. У организацији Покрета горана Србије, учествовале су на садњи и уређењу простора на појединим локалитетима Вршца. Такође су се упознале са знаменитостима и историјом града Вршца и околине, као и најпознатијим Вршћанима који су оставили неизбрисив траг за собом. Групни рад са ученицима из различитих делова Србије, омогућио им је да са овог кампа стекну пријатеље сличног интересовања за цео живот, као и лепе успомене. Као највећи успех, на квизу знања- екипно, Милица Стоичич је освојила 1. место и учешче у школи лековитог биља "Копаоник 2022", Јелена Костич остварила 3. место, а ученица Јована Начич 4. место. Ментор Биљана Дамњановић, са својом екипом, освојила је 2. место и поновно учешће на Међународном ЕКО кампу "Вршачки брег 2022" године.
 
 
Обавештење за родитеље:
Драги родитељи, позивамо вас да погледате видео обуку Праведно квалитетно образовање за сву децу. У видео обуци се налазе одговори на питања: Шта су предрасуде, стереотипи, дискриминација? Које заблуде имамо о праведности у образовању? Шта су почетни кораци ка промени, ка образовању које је праведно и квалитетно за сву децу? Видео је доступан на: https://www.youtube.com/watch?v=FFA5fnG0h3I  
 
Позивамо вас да након гледања видео обуке попуните кратак упитник јер нам је ваше мишљење о видео обуци веома важно. Линк за упитник: https://forms.gle/PRMBF8M6U3ifCa8H9
 
Видео обука је припремљена у оквиру пројекта „Партнерство за праведно квалитетно образовање”, који реализује ЦИП-Центар за интерактивну педагогију у сарадњи са Дечијом фондацијом Песталоци, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја.
 
Обавештење за родитеље / друге законске заступнике

Портал Моја средња школа представља платформу која Вам омогућава да извршите електронске услуге у вези са пријемним испитом, завршним испитом и уписом у први разред средње школе за школску 2021/2022. годину, за школе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, са изузетком музичких, балетских и специјалних школа. 


На порталу Моја средња школа: https://mojasrednjaskola.gov.rs можете проверити све евидентиране податке за конкретног ученика, али и пронаћи све статистичке податке о основним и средњим школама, као и друге информације које могу помоћи у правилном одабиру будуће школе. Сходно Календару уписних активности, на дневном нивоу можете пратити главне актуелности.

Да бисте користили електронске услуге, потребно је да будете ауторизован корисник. Ауторизовани корисник може бити искључиво родитељ или други законски заступник који има одговарајућа права приступа до података о конкретном ученику, путем налога на Порталу Мој есДневник. Односно, уколико имате налог на порталу Мој есДневник или имате налог на Националном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs, којим приступате порталу Мој есДневник, омогућене су следеће електронске услуге:

  1. подношење електронске пријаве за полагање пријемних испита

  2. подношење приговора на резултате завршног испита

  3. подношење електронске листе жеља 

  4. подношење електронске пријаве за упис у средњу школу

Налог на есДневнику можете добити од разредног старешине у основној школи, а налог на државном порталу за електронску идентификацију можете сами креирати регистровањем на eID.gov.rs.

Позивамо вас да, у складу са текућом епидемиолошком ситуацијом, а, пре свега, због здравља и безбедности, користите расположиве електронске услуге у вези са процедурама за упис у средњу школу. Свакако, све захтеве ћете моћи и на стари начин да поднесете, непосредно у школи.


 
ИНФОРМАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ- НАРУЧИВАЊЕ УЏБЕНИКА

Наручивање уџбеника можете урадити попуњавањем наруџбенице на следећем линку https://sites.google.com/popovicisinovi.com/vuk1-2021/home на коме се налазе и услови наручивања и плаћања уџбеника.

 
Покрет горана

На конкурсу поводом обележавања 60-годишњице успешног рада Покрета горана Србије, Дана шума и Дана заштите животне средине, на којем су учествовали ученици из целе Србије, две ученице наше школе су освојиле 1. места: Ђурђа Лукић 8/2 (категорија цртеж од 5-8 разреда) и Ива Гаралејић 6/2 (категорија фотографија од 5-8разреда).

 

 
Упис првака

Информација за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање  детета у ОШ

И ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

Потребно је да:

-         Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs

-         Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)

-         Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада

Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:

-         Извод из матичне књиге рођених

-         Уверење о пребивалишту

-         Уверење о похађању припремног предшколског програма

-         Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*

* Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара.

Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 22. марта 2021. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.
 
Годишњи финансијски извештај

 Годишњи финансијски извештај

 
Дигитално доба
 
Свети Сава 2021
Приредба поводом облежавања школске славе Светог Саве.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 16 - 30 of 567

Пријављивање


Заборавили сте лозинку?

Календар 2018-2019

Календар образовно васпитног рада основне школе за школску 2016/2017. годину

Календар образовно васпитног рада основне школе за школску 2018/2019. годину

Школски часопис

Преузмите најновији 13. број нашег школског часописа - Вукова ризница -  2022)

Преузмите најновији број нашег школског часописа 2022

Oпшти акти школе


Водич за основце


Занимања има много и сигурно је да су нека од њих баш за тебе. Одабери право занимање!

Канал вести

Статистика

mod_vvisit_counterДанас130
mod_vvisit_counterЈуче264
mod_vvisit_counterОве недеље394
mod_vvisit_counterОвог месеца1165
mod_vvisit_counterУкупно858812

Локација

Пронађите нашу школу у програму Google Earth

Пронађите нашу школу у програму Google Earth

Школски информатор

ИНФОРМАТОР

Информатор о раду школе!

Правила понашања


Правила понашања за ученике и родитеље у
ОШ "Вук Караџић"

Психолошка ризница

Психолошка ризница

Психолошка ризница

Школски филм

125 година школе

ОШ "Вук Караџић" 1887-2012

Професионална оријентација


Информације за ученике и родитеље о професионалној оријентацији.

Министарство просвете и образовања

Званична презентација Града Пожаревца