Основна школа 'Вук Караџић' Пожаревац

Фотогалерија Преузимања
 
Пројекат

ЗАЈЕДНИЧКА АКТИВНОСТ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА ,,ПАРТНЕРСТВО ЗА ПРАВЕДНО КВАЛИТЕТНО ОБРАЗОВАЊЕ",

Ученици наше школе су, заједно са ученицима ОШ „Свети Сава“ и ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Пожаревца, израдили ликовне радове на тему: ,,Новогодишње жеље деци света".

 
Пројекат

Школа је укључена, од марта  2020. године, у пројекат „Партнерство за праведно квалитетно образовање“ који реализују ЦИП-Центар за интерактивну педагогију, у сарадњи са  Песталоци дечијом фондацијом, и уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као једна од партнерских школа ОШ "Свети Сава" Пожаревац. Циљ пријекта је повећање шанси за образовање, социјалну инеракцију и остваривање добробити деце из ромске популације и других рањивих група.

 
Огледни час
 
Дан школе
Срећан Дан школе ученицима, запосленима, пријатељима и свима који је носе у срцу и поносни су јер је део њиховог живота. 
Услед новонастале ситуације, поводом школског празника, ученици и наставници наше школе су, уместо приредбе припремили видео запис, тако да можете уживати у њиховом раду.
 
 
Заштита и значај шума
У суботу, 24.10.2020. одржана је завршна горанска радионица  у оквиру реализације Пројекта "Заштита, очување, вишенаменско коришћење и подизање свести и знања о вредностима шума код младих" у ОШ"Радојка Лакић" у Београду. Наше три ученице VI разреда, Јована Начић, Јелена Костић и Милица Стоичић, у пратњи наставнице биологије, Биљане Дамњановић, освојиле су екипно 4.место у конкуренцији са још 17 општина и градова из Србије. Овом приликом, ученице су показале висок ниво постигнућа, заинтересованости и знања из области заштите и очувања шума.
 
Екологија
24.септембра, ученици VI разреда наше школе, укључили су се у пројекат под називом "Заштита, очување и вишенаменско коришћење и подизање свести и знања о вредностима шума код младих"  и тако учествовали у радионици која се одржала на спомен парку Чачалица. Први део радионице је био у виду предавања, а други део упознавање и детерминација биљака на терену. На овај начин ученици су се спремали за завршну горански радионицу која ће се одржати у Београду.
 
 
Еколошкa дечјa недељa
Данас су ученици VI и VII разреда наше школе, посетили спомен парк Чачалица поводом Еколошке дечје недеље у сарадњи са еколошким   друштвом "Пријатељи Чачалице". Ученици су се упознали са историјом Чачалице, као и врстама биљака које су посађене у парку.
 
 
Правила понашања у школи у току трајања епидемије

(Клиникните на линк изнад за преглед снимка)
 
Прање руку 
(Клиникните на линк изнад за преглед снимка) 
 
ОБАВЕШТЕЊЕ
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ
УЧЕНИКА 1. РАЗРЕДА
 
Пријем првака у централној школи одржаће се 31.8.2020.године у 16 часова у школском дворишту.

Ученици 1. разреда у издвојеним одељењима долазе у школу 1.9.2020.године у 8 часова. 
 
СВИМ ПОТЕНЦИЈАЛНИМ ПОНУЂАЧИМА КОЈИ СУ ПРЕУЗЕЛИ КОНКУР

ПРЕДМЕТ: Одговор на постављено питање – Додатне информације или појашњења конкурсне документације ЈН БР 04/2020

Одговор 

 
ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА ЗА БУДУЋЕ ЂАКЕ ПРВАКЕ
У четвртак, 25. јуна у 9 часова, имаћете прилику да упознате учитељице, попричате са њима, обиђете школу и сазнате нешто више о раду продуженог боравка.
 
Припрема за школу

Кратак текст са свим потребним информацијама за припрему малишана за полазак у школу можете прочитати у нашој психолошкој ризници.

Припрема за школу 

 
ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ У ОСНОВНУ ШКОЛУ
Обавештавамо Вас да је Министарство просвете озваничило упис ученика у први разред основне школе. Термин уписа је од 1. јуна до 20. јула, тако да ће бити довољно времена да се сва деца упишу, уз поштовање обавезних мера безбедности. Министарство просвете је предвидело преко портала еУправа опцију електронског заказивања. Потребно је отићи на сајт https://euprava.gov.rs/, регистровати се и заказати термин за упис.
 
Приметили смо да је, приликом исказивања интересовања, мали број родитеља приступио наведеном порталу, тако да ће школа свакако контактирати телефоном све родитеље који су нам пријавили дете за упис у први разред и договорити се око термина за упис.

Пошто ће прве две недеље јуна бити резервисане за обављње активности са ученицима старијих разреда, а посебно организовања и спровођења завршног испита, почетак заказивања очекујте у другој половини јуна. Морамо водити рачуна о мерама безбедности и броју ученика и запослених у школи, тако да Вас молимо да будете стрпљиви, сва деца ће се уписати у први разред. Хвала на разумевању.

 
ЗА УПИС ЈЕ ПОТРЕБНО:

1. ОБАВЉЕН ЛЕКАРСКИ ПРЕГЛЕД је предуслов да се дете упише у први разред; Они који нису још увек обавили лекарски преглед биће уписани након обављања истог, ако не стигну до 20. Јула, уписаће се у августу, тако да не бринете.

2. НИЈЕ ПОТРЕБНО ДА ПОНЕСЕТЕ НИЈЕДАН ДОКУМЕНТ ПРИЛИКОМ УПИСА јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским
путем. Изузетак је само лекарско уверење које је дете добило пре 16. Марта 2020. Године, тј. понесите лекарско уверење ако сте дете водили на преглед пре објављивања ванредног стања или код приватног лекара;

3. Потребно је да приликом уписа знате ЈМБГ детета и ЈМБГ једног родитеље, пошто је то потребно за електронски упис.

ОШ „Вук Караџић“ Пожаревац
Моравска 2
012223375 

 
Наручивање уџбеника
Наручивање уџбеника у претплати можете урадити попуњавањем наруџбенице до 18. маја на следећем линку  https://sites.google.com/view/pis-vuk/home   на коме се налазе и услови наручивања и плаћања уџбеника.

Ако имате проблема или немате могућности за овакво наручивање, позовите 063/77-49-848 или 012/522-657 и ми ћемо уместо вас попунити наруџбеницу и послати вам све потребне податке о наручивању и плаћању, или вас упутити где можете лично да урадите наручивање.
 
Упис првака

 

Лице задужено за давање информација родитељима у вези са уписом у први разред:
ЗЛАТКО ПЕТРОВИЋ, секретар школе
Контакт телефон:   012 223 375 

 

Временски интервал када се родитељи могу обратити телефоном за добијање потребних информација:
9-12 часова, сваког радног дана
 
Електронскa адресa на коју се родитељи могу обратити за одговоре у вези са уписом деце у први разред:
Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је Јава-скрипта да би сте је видели.
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 31 - 45 of 567

Пријављивање






Заборавили сте лозинку?

Календар 2018-2019

Календар образовно васпитног рада основне школе за школску 2016/2017. годину

Календар образовно васпитног рада основне школе за школску 2018/2019. годину

Школски часопис

Преузмите најновији 13. број нашег школског часописа - Вукова ризница -  2022)

Преузмите најновији број нашег школског часописа 2022

Oпшти акти школе


Водич за основце


Занимања има много и сигурно је да су нека од њих баш за тебе. Одабери право занимање!

Канал вести

Статистика

mod_vvisit_counterДанас113
mod_vvisit_counterЈуче264
mod_vvisit_counterОве недеље377
mod_vvisit_counterОвог месеца1148
mod_vvisit_counterУкупно858795

Локација

Пронађите нашу школу у програму Google Earth

Пронађите нашу школу у програму Google Earth

Тренутно је 2 гостију на вези

Школски информатор

ИНФОРМАТОР

Информатор о раду школе!

Правила понашања


Правила понашања за ученике и родитеље у
ОШ "Вук Караџић"

Психолошка ризница

Психолошка ризница

Психолошка ризница

Школски филм

125 година школе

ОШ "Вук Караџић" 1887-2012

Професионална оријентација


Информације за ученике и родитеље о професионалној оријентацији.

Министарство просвете и образовања

Званична презентација Града Пожаревца