Основна школа 'Вук Караџић' Пожаревац

Фотогалерија Преузимања
 
Обавештење за родитеље / друге законске заступнике

Портал Моја средња школа представља платформу која Вам омогућава да извршите електронске услуге у вези са пријемним испитом, завршним испитом и уписом у први разред средње школе за школску 2021/2022. годину, за школе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, са изузетком музичких, балетских и специјалних школа. 


На порталу Моја средња школа: https://mojasrednjaskola.gov.rs можете проверити све евидентиране податке за конкретног ученика, али и пронаћи све статистичке податке о основним и средњим школама, као и друге информације које могу помоћи у правилном одабиру будуће школе. Сходно Календару уписних активности, на дневном нивоу можете пратити главне актуелности.

Да бисте користили електронске услуге, потребно је да будете ауторизован корисник. Ауторизовани корисник може бити искључиво родитељ или други законски заступник који има одговарајућа права приступа до података о конкретном ученику, путем налога на Порталу Мој есДневник. Односно, уколико имате налог на порталу Мој есДневник или имате налог на Националном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs, којим приступате порталу Мој есДневник, омогућене су следеће електронске услуге:

  1. подношење електронске пријаве за полагање пријемних испита

  2. подношење приговора на резултате завршног испита

  3. подношење електронске листе жеља 

  4. подношење електронске пријаве за упис у средњу школу

Налог на есДневнику можете добити од разредног старешине у основној школи, а налог на државном порталу за електронску идентификацију можете сами креирати регистровањем на eID.gov.rs.

Позивамо вас да, у складу са текућом епидемиолошком ситуацијом, а, пре свега, због здравља и безбедности, користите расположиве електронске услуге у вези са процедурама за упис у средњу школу. Свакако, све захтеве ћете моћи и на стари начин да поднесете, непосредно у школи.


 
ИНФОРМАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ПРВАКЕ- НАРУЧИВАЊЕ УЏБЕНИКА

Наручивање уџбеника можете урадити попуњавањем наруџбенице на следећем линку https://sites.google.com/popovicisinovi.com/vuk1-2021/home на коме се налазе и услови наручивања и плаћања уџбеника.

 
Покрет горана

На конкурсу поводом обележавања 60-годишњице успешног рада Покрета горана Србије, Дана шума и Дана заштите животне средине, на којем су учествовали ученици из целе Србије, две ученице наше школе су освојиле 1. места: Ђурђа Лукић 8/2 (категорија цртеж од 5-8 разреда) и Ива Гаралејић 6/2 (категорија фотографија од 5-8разреда).

 

 
Упис првака

Информација за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање  детета у ОШ

И ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

Потребно је да:

-         Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs

-         Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)

-         Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада

Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:

-         Извод из матичне књиге рођених

-         Уверење о пребивалишту

-         Уверење о похађању припремног предшколског програма

-         Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*

* Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара.

Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 22. марта 2021. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.
 
Годишњи финансијски извештај

 Годишњи финансијски извештај

 
Дигитално доба
 
Свети Сава 2021
Приредба поводом облежавања школске славе Светог Саве.

 
Пројекат

ЗАЈЕДНИЧКА АКТИВНОСТ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА ,,ПАРТНЕРСТВО ЗА ПРАВЕДНО КВАЛИТЕТНО ОБРАЗОВАЊЕ",

Ученици наше школе су, заједно са ученицима ОШ „Свети Сава“ и ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Пожаревца, израдили ликовне радове на тему: ,,Новогодишње жеље деци света".

 
Пројекат

Школа је укључена, од марта  2020. године, у пројекат „Партнерство за праведно квалитетно образовање“ који реализују ЦИП-Центар за интерактивну педагогију, у сарадњи са  Песталоци дечијом фондацијом, и уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као једна од партнерских школа ОШ "Свети Сава" Пожаревац. Циљ пријекта је повећање шанси за образовање, социјалну инеракцију и остваривање добробити деце из ромске популације и других рањивих група.

 
Огледни час
 
Дан школе
Срећан Дан школе ученицима, запосленима, пријатељима и свима који је носе у срцу и поносни су јер је део њиховог живота. 
Услед новонастале ситуације, поводом школског празника, ученици и наставници наше школе су, уместо приредбе припремили видео запис, тако да можете уживати у њиховом раду.
 
 
Заштита и значај шума
У суботу, 24.10.2020. одржана је завршна горанска радионица  у оквиру реализације Пројекта "Заштита, очување, вишенаменско коришћење и подизање свести и знања о вредностима шума код младих" у ОШ"Радојка Лакић" у Београду. Наше три ученице VI разреда, Јована Начић, Јелена Костић и Милица Стоичић, у пратњи наставнице биологије, Биљане Дамњановић, освојиле су екипно 4.место у конкуренцији са још 17 општина и градова из Србије. Овом приликом, ученице су показале висок ниво постигнућа, заинтересованости и знања из области заштите и очувања шума.
 
Екологија
24.септембра, ученици VI разреда наше школе, укључили су се у пројекат под називом "Заштита, очување и вишенаменско коришћење и подизање свести и знања о вредностима шума код младих"  и тако учествовали у радионици која се одржала на спомен парку Чачалица. Први део радионице је био у виду предавања, а други део упознавање и детерминација биљака на терену. На овај начин ученици су се спремали за завршну горански радионицу која ће се одржати у Београду.
 
 
Еколошкa дечјa недељa
Данас су ученици VI и VII разреда наше школе, посетили спомен парк Чачалица поводом Еколошке дечје недеље у сарадњи са еколошким   друштвом "Пријатељи Чачалице". Ученици су се упознали са историјом Чачалице, као и врстама биљака које су посађене у парку.
 
 
Правила понашања у школи у току трајања епидемије

(Клиникните на линк изнад за преглед снимка)
 
Прање руку 
(Клиникните на линк изнад за преглед снимка) 
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 31 - 45 of 574

Пријављивање


Заборавили сте лозинку?

Календар 2023-2024

Календар образовно васпитног рада основне школе за школску 2023/2024. годину

Календар образовно васпитног рада основне школе за школску 2023/2024. годину

Школски часопис

Преузмите најновији 13. број нашег школског часописа - Вукова ризница -  2022)

Преузмите најновији број нашег школског часописа 2022

Oпшти акти школе


Водич за основце


Занимања има много и сигурно је да су нека од њих баш за тебе. Одабери право занимање!

Канал вести

Статистика

mod_vvisit_counterДанас26
mod_vvisit_counterЈуче94
mod_vvisit_counterОве недеље485
mod_vvisit_counterОвог месеца6943
mod_vvisit_counterУкупно896374

Локација

Пронађите нашу школу у програму Google Earth

Пронађите нашу школу у програму Google Earth

Школски информатор

ИНФОРМАТОР

Информатор о раду школе!

Правила понашања


Правила понашања за ученике и родитеље у
ОШ "Вук Караџић"

Психолошка ризница

Психолошка ризница

Психолошка ризница

Школски филм

125 година школе

ОШ "Вук Караџић" 1887-2012

Професионална оријентација


Информације за ученике и родитеље о професионалној оријентацији.

Министарство просвете и образовања

Званична презентација Града Пожаревца