Основна школа 'Вук Караџић' Пожаревац

Фотогалерија Преузимања
 
Дан школе 05.11.2009
 
У четвратак 05.11.2009 године прослављамо Дан школе. Манифестација почиње изложбом слика о Вуку Караџићу у холу школе у 11 и 30. Свечана академија почиње у 12 часова у сали школе. Ученици који су  у протеклој школској години били успешни на такмичењима из свих наставних области биће награђени, а такође и њихови наставници. Сви заинтересовани родитељи могу присуствовати академији за коју је спремљен и пригодан културно уметнички програм.
 
Програм:
Химна о Вуку - Велики хор
Рецитал о Вуку - виши разреди
У славу Вука- Мали хор
Песма о Вуку - Марина Папић
Турски марш - Оркестар
Жалосна ткаља Јања - Андријана Давидовић
Етно ритмика - нижи разреди
Народне питалице, пословице, загонетке
Зона Замфирова - нижи разреди
Расти мој зелени боре - народна песма дует
Стара Шумадија - фолклор 
 
У сусрет школској слави - Светом Сави
проф. Владимир ШукљевићПредавање проф. Владимира Шукљевића, професора Пожаревачке гимназије у пензији, одржано је данас 4. новембра у оквиру обележавања Дана школе. Професор је говорио о Светом Сави и времену у коме је велики светитељ живео као и о значају дела Светог Саве за историју Србије и Српске православне цркве. Предавању су присуствовали ученици и наставници школе, од којих су неки и сами били ученици професора Шукљевића. 
Детаљније...
 
Продужен распуст за ученике основних и средњих школа

 Министар просвете Републике Србије, проф. др Жарко Обрадовић, је у договору са епидемиолозима у вези са појавом грипа изазваног вирусом А Х1Н1, а на захтев школа, донео одлуку о промени школског календара за школску 2009/2010. годину .

Јесењи распуст се продужава за два дана, тако да ученици неће ићи у школу од четвртка 05. новембра до уторка 10. новембра 2009. године. Први наставни дан после јесењег распуста је среда 11. новембар 2009. године.

 
Успавана лепотица
Успавана лепотица3. новембра 2009. у Дому културе у Пожаревцу, ђаци наше школе који похађају драмску секцију коју води наставница српског језика Драгана Стевић извели су представу "Успавана лепотица". Представу је посетио велики број родитеља, заинтересованих грађана и ђака. Одличан сценски наступ изазвао је бројне овације и аплаузе публике. У опширнијем тексту можете сазнати који ђаци су учествовали у реализацији представе и позивамо вас да погледате фотографије са представе у нашој фотогалерији на странама 1 и 2 или у нашем ФБ албуму.
Детаљније...
 
Књижевно вече
Књижевно вече2. новембра 2009. у холу централне школе "Вук Караџић" у Пожаревцу одржано је књижевно вече са почетком у 19:30 часова. На књижевној вечери учествовали су ђаци, чланови литерарне секције, рецитаторске секције, њихови наставници, родитељи ђака и књижевник Славиша Радовановић. Фотографије са књижевне вечери можете погледати у нашог фотогалерији на странама 1 , 2 и 3 , а током сутрашњег дана написаћемо детаљни извештај са овог догађаја.
 
Посета Ватрогасном дому

        23.10.2009 године ученици четвртог разреда обишли су Ватрогасни дом како би обрађене наставне јединице "О материјалима" из предмета Природа и друштво, у потпуности биле усвојене на очигледним средствима. У учионици ватрoгасног дома слушали су и гледали предавање и презентацију о изазивању пожара, о понашању за време пожара као и о поступцима за гашење. Ватрогасци су демонстрирали материјале - одела као и средства. На часу ликовне културе илустровали су свој доживљај као би радови били изложени у дому. Дружење је завршено ваљањем у противпожарној пени и малим послужењем. Захваљујемо се гостољубивости командира Зорана Јовића и осталих ватрогасаца који су допринели да деца на интересантан начин усвоје постављене задатке. 

 
Предавање о трговини људима и о наркоманији
 
          Трговина људима и наркоманија су два велика зла савременог света и реалне опасности којима смо изложени. Овим опасностима су посебно изложена деца и млади људи. Моћно оружје у борби против ових опасности су информисаност и знање. Уважавајући такву реалност у нашој школи је поводом Европског дана борбе против трговине људима, у сарадњи са Пожеревачким СУП-ом, организовано предавање о трговини људским бићима као обликом модерног ропства и о злоупотреби психоактивних супстанци. Ово је тешка и непријатна тема али јесте део савремене реалности па је добро да млади људи о томе што више  сазнају. Нажалост, због недостатка простора у школи, овом предавању нису могли да присуствују сви наши ђаци. Предавању је присуствовало око 30 ученика седмог и осмог разреда, из сваког одељења по неколико. То су углавном били чланову Ученичког парламента и чланови Школског тима за вршњачку медијацију. Надамо се да ће они својим вршњацима пренети своје утиске и све оно што су на предавању чули.
 
Дан здраве хране

          Завод за јавно здравље Пожаревац под покровитељством Републике Србије поводом кампање која се односи на октобар, месец правилне исхране, организовао је у основним школама изложбу здраве хране. 16. октобар је Светски дан здраве хране па је тим поводом у нашој школи припремљен пригодан програм и изложба Здраве хране. Ученици су слушали предавање о храни коју треба да конзумирају, а изложбу су припремили ученици нижих разреда и наставници биологије са својим представницима. После програма ученици су дегустирали припремељену храну. 

20.jpg

Слике са манифестације ЗДРАВЕ ХРАНЕ можете погледати у нашој фотогалерији

 
Дечја недеља
          Дечја недеља обележена је од 5. до 11. октобра под мотом:    

 

Биће правде на свету
И знања и лепоте
Деца ће спасити планету
Од мржње и простоте

   

                                                                                                     
Детаљније...
 
Центар за таленте
  
         Тестирање пријављених ученика обавиће се у суботу 17.10.2009 године у 9.45 часова у Вишој техничкој школи у учионици бр.5 (поткровље). Тестирање траје од 9.45 до 10.30. 
 
Стони тенис
  
          Извештај са школског такмичења у стоном тенису одржаног од 12 до 16.10.2009 године. Такмичење је одржано у екипним и појединачним конкуренцијама за девојчице и за дечаке.
  slika-stoni-tenis-komplet-opreme-276901x400.jpg
Детаљније...
 
Наставничко веће

   Основна питања која су разматрана на Наставничком већу 05.10.2009. године. 

    Дневни ред:

  1. Упознавање са променама Закона о основама система образовања и васпитања
  2. Формирање стручног актива за развој школског програма
  3. Формирање стручног актива за развојно планирање
  4. Формирање педагошког колегијума
  5. Допунска и додатна настава
  6. Текућа питања
 
Ученички парламент

         У четвртак 08. октобра 2009. године конституисан је Ученички парламент за ову школску годину. Чланове Парламента, по Закону о основама система васпирања и образовања, сваке године бирају ученици одељењских заједница  VII и VIII разреда, из сваког одељења по 2 члана. На својој првој седници чланови Парламента изабрали су Председника Ученичког парламента. Једногласно је за Председника изабран Коста Огњановић, ученик VIII-1 разреда а за заменика председника је изабран Милош Степановић из VIII-4.  Ученички парламент је такође изабрао и 2 представника ученика који ће учествовати у раду Школског одбора. То су ученици: Војислав Арсић из VII-1 и Милица Шошкић из VII-4.

 
Дечји савез
 
           7. октобра обављен је свечани пријем ђака првака у Подмладак Црвеног крста и Дечји савeз.
 
Регионални центар за таленте

      Регионални центар за таленте расписује конкурс за пријем нових полазника XII генерације у школској 2009/2010. години. Позивамо ученике VII и VIII разреда основне школе који постижу изузетне резултате и показују посебно интересовање за неки предмет да се пријаве. Рок за пријављивање 07.10.2009. 

 

Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 31 32 33 34 35 36 37 Следећа > Крај >>

Резултати 511 - 525 of 546

Пријављивање


Заборавили сте лозинку?

Календар 2018-2019

Календар образовно васпитног рада основне школе за школску 2016/2017. годину

Календар образовно васпитног рада основне школе за школску 2018/2019. годину

Школски часопис

Преузмите најновији 9 број нашег школског часописа - Вукова ризница -  2013 (6.2MB PDF)

Преузмите најновији број нашег школског часописа (6.2MB PDF)

Oпшти акти школе


Водич за основце


Занимања има много и сигурно је да су нека од њих баш за тебе. Одабери право занимање!

Канал вести

Статистика

mod_vvisit_counterДанас58
mod_vvisit_counterЈуче202
mod_vvisit_counterОве недеље458
mod_vvisit_counterОвог месеца5304
mod_vvisit_counterУкупно698014

Локација

Пронађите нашу школу у програму Google Earth

Пронађите нашу школу у програму Google Earth

Школски информатор

ИНФОРМАТОР

Информатор о раду школе!

Правила понашања


Правила понашања за ученике и родитеље у
ОШ "Вук Караџић"

Психолошка ризница

Психолошка ризница

Психолошка ризница

Школски филм

125 година школе

ОШ "Вук Караџић" 1887-2012

Професионална оријентација


Информације за ученике и родитеље о професионалној оријентацији.

Министарство просвете и образовања

Званична презентација Града Пожаревца