Основна школа 'Вук Караџић' Пожаревац

Фотогалерија Преузимања
 
Јесењи крос 30.09.2009

           30.09.2009 године у 11 часова одржан је крос на хиподрому. Први су наступили малишани од I до IV а касније су своје тркачке способности показали ученици старијих разреда.

 kros.jpg

Пласмани ученика од I до VIII разреда

Фотографије са одржаног кроса можете погледати у нашој фотогалерији

 

 
Обука најмлађих из безбедности у саобраћају

       У четвртак 01. октобра одржан је сусрет ученика првог разреда са представницима Саобраћаје полиције. Саобраћајни полицајци су првацима приказали видео материјал о безбедности у саобраћају и разговарали са децом о темама везаним за њихово понашање у саобраћају.

        .jpg

 
Јесењи крос

        У среду 30.09.2009 у 11 часова одржаће се јесени крос за ученике од I до VIII разреда. Часови ће бити скраћени на по 25 минута. Настава за ученике послеподневне смене почиње у 13 а завршава се у 16.15 часова.

Детаљније...
 
Упознавање деце са ватрогасном опремом
      У петак 25. 9. 2009. године гости наше школе били су ватрогасци. Одржана је презентација рада ватрогасне службе, која је била намењена ученицима нижих разреда.
     Ученици су се упознали са начинима рада ватрогасаца, разгледали њихову опрему, заштитних одела, прибор и алат који користе у раду. Имали су могућност да разгледају ватрогасна кола и да разговарају са ватрогасцима. На крају презентације, ватрогасци су показали распршивање пене, чиме су одушевили присутне ученике.
 
Kултурнa и јавнa делатност школе

         На састанку Комисије за културну и јавну делатност школе који је одржан 22.09.2009.године изабран је мото за наградни конкурс поводом Дана школе.Ученици ће своје радове писати под мотoм ,,Поносим се именом своје школе". Литерарне и ликовне радове треба предати предметним наставницима најкасније до 15.10.2009. Најуспешнији радови биће награђени и објављени у школском часопису.

       Припрема свечане академије поводом Дана школе је почела и програм ће садржати рецитале, рецитације, хорске и соло песме, ритмике и фолклор.Следећи састанак је заказан за 06.10.2009. и до тада се очекује да ученици вежбају са својим наставницима.

      Ученици који желе да објаве своје радове у  школском  часопису морају да их предају најкасније до 15.09.2009. како би се на време завршило штампање часописа.

 

 
Наставничко веће
    
      Основна питања која су разматрана на Наставничком већу 14.09.2009. године. 
 
  Дневни ред:
  1. Разматрање и усвајње годишњих извештаја о раду у 2008/09. год.
  2. Разматрање и усвајање Школског програма за 2009/10. год.
  3. Разматрање и усвајање Годишњег плана за 2009/10. год.
  4. Текућа питања
Детаљније...
 
Изложба кућних љубимаца
     
    Дана 04.09.2009 године ученице трећег разреда су присуствовали свечаном отварању изложбе кућних љубимаца, цвећа и украсниг шибља. Иѕложбу је организовало друштво "Љубимац" уз срдачу подршку Скупштине општине Пожаревац. Градоначелник нашега града Миодраг Милосављевић је отворио ову прелепу изложбу.
 
Црвени крст
        Црвени крст Пожаревац у сарадњи са саобраћајном полицијом и Медицинском школом организовао је 1. септембра 2009. године испред улаза основних школа акцију "Безбедност деце у саобраћају" и пожелео првацима  срећан полазак у школу.

 
1_800x600.jpg
Детаљније...
 
Свечани пријем првака школске 2009-2010 године
 
    Дана 31.08.2009 са почетком у 9 часова одржан је свечани пријем првака у нашој школи. Ученици трећег разреда су припремили пригодан програм, а директор Паркинг сервиса  испред градсе власти, поделио је будућим првацима поклон пакетиће. Ове године уписано је деведесетчетири ученика у први разред у три одељења које ће водити учитељи Јелена Лукић, Милош Мијатовић и Данијела Драгутиновић у централној школи. У издвојеним одељењима наше школе има тридесетседам првака које воде учитељи Јасмина Ивошевић, Будимка Миладиновић, Весна Митић, Јасмина Видојевић, Јелена Смиљковић и Снежана Живковић.
  
1.jpg
 
Групне фотографије

Групне фотографије ученика од I до VIII разреда можете погледати у нашој фотогалерији.

Слике ученика од I до IV разреда

Слике ученика од V до VIII разреда

 

 
Антологија српске књижевности

      Отворена виртуелна библиотека СРПСКА КЊИЖЕВНОСТ НА СВЕТСКОЈ МРЕЖИ У свечаној сали Учитељског факултета у Београду представљен је пројекат "Антологија српске књижевности". Читаоцима широм света путем интернета олакшан је приступ и читање више од 100 капиталних дела најзначајнијих аутора. Одабир дела заступљених у овој дигиталној едицији направио је Учитељски факултет у Београду, а његову дигитализацију је извршио Мајкрософтов развојни центар у Београду. "Антологија српске књижевности" садржи више од 100 дела доступних за преузимање преко Интернета: од средњевековних житија српских светаца и српске народне поезије и прозе, преко капиталних дела српске књижевности 18. и 19. века, па све до најважнијих дела с почетка 20. века која нису обухваћена ауторским правима (песме Бранска Радичевића, Милана Ракића, Јована Дучића, Нушићеве и Стеријине комедије, књиге за децу Јована Јовановића Змаја). Сви наслови укључени у ову дигиталну антологију су на српском језику, у ћириличном формату, бесплатни су и доступни за преузимање на веб локацијама : www.ask.rs i www.antologijasrpskeknjizevnosti.rs

 
Упис ученика у средње школе

Објављени су званични извештаји o стању у централној бази за VIII разред. Извештаји садрже матичне податке за ученике и оцене из VI и VII разреда. Позивамо вас да погледате и да преконтролишете своје податке.

Уколико приметите било какву грешку пријавите то разредном старешини или управи школе, најкасније до краја маја 2009. године.

Сваком ученику је додељен идентификациони број-шифра (шестоцифрени број испред презимена и имена ученика). Ову шифру, уз помоћ разредног старешине треба уписати у ђачку књижицу, на страни где је фотографија. Иначе ова шифра прати ученика кроз целу уписну процедуру, почев од полагања квалификационог испита, преко попоњавања листе жеља, па све до коначног уписа у средњу школу.

Детаљније...
 
Вршњачка медијација у нашој школи
У нашој школи је одржан семинар из вршњачке медијације на коме је група од 18 ученика шестог, седмог и осмог разреда оспосбљена да посредује у решавању сукоба међу својим вршњацима. Ради се о ненасилном решавању конфликата. Полазници семинара су стекли основна знања која се тичу комуникације, конфликата и посредовања. Семинар је водио и реализовао школски психолог Слободан Јовановић. Више о овом семинару  у слици и речи можете видети овде.
Детаљније...
 
Такмичења
Резултати школских и општинских такмичења ученика ОШ" ВУК КАРАЏИЋ"
Детаљније...
 
Позив за солидарну помоћ
Ученица  V разреда  ОШ  “Вук Караџић”из Пожаревца, Драгана Јосић, имала је тешку операцију и том приликом јој је ампутирана нога. Молимо посетиоце нашег сајта да се укључе у солидарну акцију и својим добровољним прилогом помогну куповину протезе и даље лечење ове девојчице. Њена породица се иначе налази у веома тешкој финансијској ситуацији и није у стању да покрије трошкове лечења. Прилози се уплаћују на благајни школе.За сваку помоћ унапред захвална породица Јосић, ученици, као и колектив школе ''Вук Караџић'' Пожаревац.
 
<< Почетак < Претходна 31 32 33 34 35 36 37 Следећа > Крај >>

Резултати 526 - 540 of 546

Пријављивање


Заборавили сте лозинку?

Календар 2018-2019

Календар образовно васпитног рада основне школе за школску 2016/2017. годину

Календар образовно васпитног рада основне школе за школску 2018/2019. годину

Школски часопис

Преузмите најновији 9 број нашег школског часописа - Вукова ризница -  2013 (6.2MB PDF)

Преузмите најновији број нашег школског часописа (6.2MB PDF)

Oпшти акти школе


Водич за основце


Занимања има много и сигурно је да су нека од њих баш за тебе. Одабери право занимање!

Канал вести

Статистика

mod_vvisit_counterДанас58
mod_vvisit_counterЈуче202
mod_vvisit_counterОве недеље458
mod_vvisit_counterОвог месеца5304
mod_vvisit_counterУкупно698014

Локација

Пронађите нашу школу у програму Google Earth

Пронађите нашу школу у програму Google Earth

Школски информатор

ИНФОРМАТОР

Информатор о раду школе!

Правила понашања


Правила понашања за ученике и родитеље у
ОШ "Вук Караџић"

Психолошка ризница

Психолошка ризница

Психолошка ризница

Школски филм

125 година школе

ОШ "Вук Караџић" 1887-2012

Професионална оријентација


Информације за ученике и родитеље о професионалној оријентацији.

Министарство просвете и образовања

Званична презентација Града Пожаревца