Основна школа 'Вук Караџић' Пожаревац

Фотогалерија Преузимања
 
Групне фотографије

Групне фотографије ученика од I до VIII разреда можете погледати у нашој фотогалерији.

Слике ученика од I до IV разреда

Слике ученика од V до VIII разреда

 

 
Антологија српске књижевности

      Отворена виртуелна библиотека СРПСКА КЊИЖЕВНОСТ НА СВЕТСКОЈ МРЕЖИ У свечаној сали Учитељског факултета у Београду представљен је пројекат "Антологија српске књижевности". Читаоцима широм света путем интернета олакшан је приступ и читање више од 100 капиталних дела најзначајнијих аутора. Одабир дела заступљених у овој дигиталној едицији направио је Учитељски факултет у Београду, а његову дигитализацију је извршио Мајкрософтов развојни центар у Београду. "Антологија српске књижевности" садржи више од 100 дела доступних за преузимање преко Интернета: од средњевековних житија српских светаца и српске народне поезије и прозе, преко капиталних дела српске књижевности 18. и 19. века, па све до најважнијих дела с почетка 20. века која нису обухваћена ауторским правима (песме Бранска Радичевића, Милана Ракића, Јована Дучића, Нушићеве и Стеријине комедије, књиге за децу Јована Јовановића Змаја). Сви наслови укључени у ову дигиталну антологију су на српском језику, у ћириличном формату, бесплатни су и доступни за преузимање на веб локацијама : www.ask.rs i www.antologijasrpskeknjizevnosti.rs

 
Упис ученика у средње школе

Објављени су званични извештаји o стању у централној бази за VIII разред. Извештаји садрже матичне податке за ученике и оцене из VI и VII разреда. Позивамо вас да погледате и да преконтролишете своје податке.

Уколико приметите било какву грешку пријавите то разредном старешини или управи школе, најкасније до краја маја 2009. године.

Сваком ученику је додељен идентификациони број-шифра (шестоцифрени број испред презимена и имена ученика). Ову шифру, уз помоћ разредног старешине треба уписати у ђачку књижицу, на страни где је фотографија. Иначе ова шифра прати ученика кроз целу уписну процедуру, почев од полагања квалификационог испита, преко попоњавања листе жеља, па све до коначног уписа у средњу школу.

Детаљније...
 
Вршњачка медијација у нашој школи
У нашој школи је одржан семинар из вршњачке медијације на коме је група од 18 ученика шестог, седмог и осмог разреда оспосбљена да посредује у решавању сукоба међу својим вршњацима. Ради се о ненасилном решавању конфликата. Полазници семинара су стекли основна знања која се тичу комуникације, конфликата и посредовања. Семинар је водио и реализовао школски психолог Слободан Јовановић. Више о овом семинару  у слици и речи можете видети овде.
Детаљније...
 
Такмичења
Резултати школских и општинских такмичења ученика ОШ" ВУК КАРАЏИЋ"
Детаљније...
 
Позив за солидарну помоћ
Ученица  V разреда  ОШ  “Вук Караџић”из Пожаревца, Драгана Јосић, имала је тешку операцију и том приликом јој је ампутирана нога. Молимо посетиоце нашег сајта да се укључе у солидарну акцију и својим добровољним прилогом помогну куповину протезе и даље лечење ове девојчице. Њена породица се иначе налази у веома тешкој финансијској ситуацији и није у стању да покрије трошкове лечења. Прилози се уплаћују на благајни школе.За сваку помоћ унапред захвална породица Јосић, ученици, као и колектив школе ''Вук Караџић'' Пожаревац.
 
Упис у I разред

Упис ученика у први разред почиње 1. априла и траје до 31. маја.

Овде можете сазнати све што вас интереује о упису деце у први разред основне школе. Информације о упису можете добити и на телефон 223-375.

Ако желите да нам поставите неко питање кликните овде.

Детаљније...
 
Бесплатне књиге за будуће прваке
Министарство просвете ће обезбедити бесплатне уџбенике за све ученике који уписују први разред основне школе у школској 2009/2010. години. На тај начин покреће се пројекат ''Бесплатих уџбеника'' у основној школи. То значи да ће родитељи првака који у школу полазе од септембра ове године бити растерећени трошкова куповине школских уџбеника. Истовремено то значи да ће ученици морати добро да чувају своје уџбенике јер ће на крају разреда имати обавезу да их врате у исправном стању. Верујемо да је то поред осталог добро и због формирања правилног односа према књигама и навикавања деце да се књиге морају чувати.
 
Отвара се продужени боравак
Ускоро се у нашој школи отвара продужени боравак за ученике нижих разреда. Продужени боравак је простор-место и време у школи где ученици раде-решавају домаће задатке, уче и вежбају градиво обрађено у школи на часу, обављају слободне активности, одмарају се и рекреирају, а све у складу са одговарајућим планом и програмом.
Детаљније...
 
Обележена је школска слава

Уз присуство ученика, родитеља, садашњих и бивших радника школе и гостију из локалне управе 27. јануара пригодним програмом је обележена  школска слава - Свети Сава. Ученици су и овом приликом показали део свога стваралаштва, на задовољство присутних.

Погледајте фотографије са прославе у нашој фотогалерији

 
Интервју са директором школе
Успех петака Стефана Ђорђевића и Наталије Перић на државној мајској смотри “Шта знаш о саобраћају” био је повод да редакција недељног локалног часописа "Реч Народа" обави интервју са директором школе - Радивојем Јаковљевићем
Детаљније...
 
Школски емаил
Драги ђаци, обавештавамо вас да сваком ђаку по захтеву можемо отворити лични емаил са наставком @vukkaradzic.rs  Наш емаил клијент је прилагођен потребама и најзахтевнијих интернет корисника тако да на располагању добијате сандуче са чак 6GB простора, филтер за нежељене поруке (spam), адресар, опцију за четовање, и још доста тога. Заинтересовани ђаци лични емаил (нпр. Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је Јава-скрипта да би сте је видели. ) и приступне параметре могу добити у Психолошко педагошкој служби или преко контакт форме на сајту.
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 31 32 33 34 35 36 37 38 Следећа > Крај >>

Резултати 556 - 567 of 567

Пријављивање


Заборавили сте лозинку?

Календар 2018-2019

Календар образовно васпитног рада основне школе за школску 2016/2017. годину

Календар образовно васпитног рада основне школе за школску 2018/2019. годину

Школски часопис

Преузмите најновији 13. број нашег школског часописа - Вукова ризница -  2022)

Преузмите најновији број нашег школског часописа 2022

Oпшти акти школе


Водич за основце


Занимања има много и сигурно је да су нека од њих баш за тебе. Одабери право занимање!

Канал вести

Статистика

mod_vvisit_counterДанас119
mod_vvisit_counterЈуче264
mod_vvisit_counterОве недеље383
mod_vvisit_counterОвог месеца1154
mod_vvisit_counterУкупно858802

Локација

Пронађите нашу школу у програму Google Earth

Пронађите нашу школу у програму Google Earth

Школски информатор

ИНФОРМАТОР

Информатор о раду школе!

Правила понашања


Правила понашања за ученике и родитеље у
ОШ "Вук Караџић"

Психолошка ризница

Психолошка ризница

Психолошка ризница

Школски филм

125 година школе

ОШ "Вук Караџић" 1887-2012

Професионална оријентација


Информације за ученике и родитеље о професионалној оријентацији.

Министарство просвете и образовања

Званична презентација Града Пожаревца