Продужени боравак

Продужени боравак отворен је у септембру 2015. године. Ради сваког радног дана од 6,00 до 17,00 часова.

Школа поседује два продужена боравка, од којих један има две просторије, а други три просторије, наменски прављене за образовне активности, игру и одмор ученика првог и другог разреда.

У продуженом боравку ученици свакодневно, по утврђеном распореду, раде домаће задатке, уче и вежбају градиво обрађено у школи на часу, обављају слободне активности, одмарају се и рекреирају.

За ученике из продуженог боравка често се организују излети и различите посете. Ученици посећују предшколске установе, школу јахања, Спортски центар, плесне студије, манифестације које организује град и различите делове града – парк, пијаца, дечија игралишта, Чачалица, знаменитости града.

Рад у продуженом боравку је необавезан облик васпитно-образовног рада, који се одвија пре и после наставе и има своје педагошке, васпитне, образовне, здравствене и социјалне вредности.

Ученици из продуженог боравка имају два оброка дневно – ручак и ужину. За оброке се свакодневно наручују свеже намирнице.

Рад у продуженом боравку много се разликује од рада у редовној настави јер се међусобно преплићу и повезују рад, одмор, учење, рекреација и игра.