Ученици генерације

Ученик генерације Основне школе „Вук Караџић՚՚ за школску 2022/2023. годинину је Милица Ђорђевић.

 Милица је  вредна, одговорна, насмејана, лепо васпитана, добра другарица. Свакој обавези приступа одговорно, мотивисано и предано. Посвећена је стицању нових знања из различитих области предмета. За њу не постоји „НЕ՚՚ у било којој наставној активности. Читавим својим бићем, пуна ентузијазма, приступа савладавању сваког проблема. Воли спорт и музику. Тренирала је рукомет и свира флауту, јер је похађала музичку школу. Свестраност Миличина довела ју је до такмичења из различитих предмета на  различитим нивоима.

Већ у нижим разредима Милица је показала велико интересовање за такмичења, па учествује на ликовном конкурсу. Од четвртог разреда, открива своју наклоност ка природним наукама и започичње свој пут у освајању значајних резултата друим местом на Општинком такмичењу из математике.

Освојила је треће место на Окружном такмичењу из математике у петом разреду, а од шестог разреда проширује своје склоности. Поред другог места из математике на Општинском такмичењу, осваја прво место на Окружном такмичењу из технике и технологије. Учествовала је и на Републичком такмичењу из технике и технологије.

У седмом рареду освојила је треће место на Окружном тамичењу из физике, друго место на Окружном такмичењу из хемије. Из технике и технологије је била трећа на Републичком такмичењу, а учествовала је и на Републичком такмичењу из физике.

Друго место на Окружном такмичењу из физике и треће место на Републичком такмиченју из технике и технологије освојила је у осмом разреду. Учествовала је и на Општинском такмичењу из српског јеѕика.

Милици је највећа подршка њена породица, али и наставници који су јој предавали. Велики подстицај у Миличиним успесима поред учитељице Марице Ђокановић имали су и предметни наставници Јелена Добричић, наставница физике, Слађана Радуновић, наставница технике и технологије, Срђан Петровић, наставник хемије, Драгана Васовић, наставница српског језика и разредни старешина Слободан Јовановић, наставник математике.

Полагала је и успешно положила посебан пријемни испит за ИТ смер у Пожаревачкој гимназији, али љубав према математици је одлучила да упише математички смер у Пожаревачкој гимназији.

Поред остварених успеха, остала је иста: одмерена, вредна и пажљива. Зато је својим марљивим радом, уложеним трудом и постигнутим резултатима понела титулу ђака генерације ОШ „Вук Караџић՚՚ у Пожаревцу.